Om Rotary

Rena Lidingös stränder copy
Rena Lidingös
stränder
Lidingö Musikstipendium copy
Utdelning av det årliga
Musikstipendiet till begå-
vade ungdomar

Rotary är en fantastisk organisation som binder ihop människor över hela världen. Människor med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, vilka brinner för att göra en samhällsinsats. Om Du vill vara med och påverka samhällsutvecklingen här hemma eller i världen, så är Du välkommen till Rotary. Verksamheten är helt ideell och utan kommersiella intressen. Varje klubb ingår i ett internationellt nätverk med förgreningar över hela Sverige och hela världen. Kontaktnätet är Rotarys unika styrka. Rotary har även en ungdomsverksamhet med stipendier som hjälper ungdomar att få perspektiv på livet och inte minst viktigt, att knyta kontakter. Alla dessa dörrar öppnas för Dig och Dina ungdomar, som medlem.

Varje klubb består av ett trevligt gäng män och kvinnor som träffas en timme en gång i veckan, under en lunch eller en frukost (beroende på klubb), för att umgås och samtidigt lyssna på veckans föredrag med inbjudna föredragshållare med de mest skiftande ämnen. Varje vecka offentliggörs veckans föredrag på resp. klubbs hemsida (klicka på länken nedan). Om det är något som intresserar Dig och som Du skulle vilja höra som gäst, så är det bara att kontakta klubben. För det mesta sker mötena fysiskt, men ibland även via Zoom, då Du följer föredraget hemifrån på Din egen dator.

Louise-Bovin-768x659
Närpolischef Louise Bovin

Välkommen som gäst ett par gånger, helt utan förpliktelser, för att se hur det är. Välj vilken klubb som ligger närmast, med den mötestid och mötesplats, som passar Dig bäst. När Du tagit kontakt med klubben och anmält Ditt intresse, så kommer en klubbmedlem att vara Din ciceron när Du kommer. Klicka på någon av klubbarna nedan…